Het Groot Orkest van Crescendo Purmerend is al ruim 95 jaar het meest veelzijdige orkest van Purmerend. Het bestaat uit houtblazers, koperblazers en een percussiegroep. De ca. 50 enthousiaste muzikanten staan elk jaar weer garant voor diverse optredens van hoog niveau. De afgelopen jaren trad het Groot Orkest bijvoorbeeld op met Petra Berger, de Amsterdam Klezmer Band,het Deborah J. Carter Quartet en Karzu.

Harmonie Crescendo en Karsu

Karsu te gast bij Crescendo

 

Repertoire

De brede bezetting van het orkest maakt het mogelijk om veel verschillende stijlen te spelen. Het repertoire wordt elk jaar vernieuwd. Het bestaat onder andere uit lichte muziek, klassieke nummers, musical- en filmmuziek, jazz/bigbandmuziek en popmuziek.

Repetities

Het Groot Orkest repeteert in een gezellige sfeer, maar toch wordt er serieus geoefend. De repetities zijn elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. De ruime oefenruimte is aan de achterzijde van het gebouw P3 (Purmersteenweg 17-19) in Purmerend. Naast de wekelijkse repetities is er elk voorjaar een heel leuk repetitieweekend ter voorbereiding van het lenteconcert.

Orkestleden

Het Groot Orkest bestaat uit ervaren muzikanten van alle leeftijden. Jong en oud vinden elkaar in hun liefde voor de muziek. De dirigent en het bestuur schatten het muzikaal niveau van een muzikant in en bepalen of hij/zij lid kan worden van het Groot Orkest, of start bij het Opleidingsorkest.

Nieuwe leden

Een orkest van dit formaat kan altijd wel nieuwe leden gebruiken. Op dit moment zijn we vooral op zoek naar alt-saxofoons, klarinetten, hoorns, een basklarinet en een bastuba. Maar ook andere muzikanten zijn van harte welkom. Dus kom gewoon eens luisteren op onze repetitie! Als je het leuk vindt, kun je meteen een keertje meespelen. Je kunt hiervoor natuurlijk je eigen instrument meenemen, maar Crescendo stelt ook bruikleeninstrumenten ter beschikking.

DSC_0039

Poortersfeesten Purmerend

   

Top2000 concert

Top2000 concert