Iedereen die zo’n een of twee jaar muziekles heeft gehad, kan lid worden van de vereniging. Onze dirigent zal inschatten, of je begint bij het opleidingsorkest, of meteen bij het Groot Orkest. En ga je net beginnen met muzieklessen? Dan kun je leerlinglid worden. Je kunt dan tegen een geringe vergoeding een muziekinstrument van ons lenen.

En wil je de sfeer bij ons eens komen proeven? Kom dan gewoon naar een repetitie op dinsdagavond. Je mag altijd komen luisteren. Maar als je zin hebt, neem je gewoon je instrument mee en speel je een avond met ons mee. Het is wel handig om je hiervoor even aan te melden. Want als we pal voor een concert zitten, is het helaas niet mogelijk om mee te repeteren.

Instrumenten in bruikleen

(Nieuwe) leden van Crescendo kunnen tegen een geringe vergoeding een muziekinstrument van de vereniging in bruikleen krijgen. Crescendo heeft hiervoor een ruim aanbod aan instrumenten beschikbaar. Helaas kunnen we niet vooraf garanderen, dat het door jou gewenste instrument er ook bij zit. Neem daarom tijdig contact met ons op, zodat we een en ander kunnen nagaan.

Er is een duidelijke voorwaarde voor het lenen van een instrument. Het instrument moet gebruikt worden om te spelen in een orkest van Crescendo. Maar een uitzondering hierop vormen leerlingleden.
Een leerlinglid is iemand die begint met muzieklessen. Of iemand die al muzieklessen volgt, maar nog niet ver genoeg is om al met het Opleidingsorkest mee te spelen. Deze leerlingen mogen ook gebruik maken van de bruikleenregeling.

De verenigingsinstrumenten voldoen aan de kwaliteitseisen (merk, type, bouwjaar, staat van onderhoud) die de vereniging hieraan stelt. Ze worden door de vereniging onderhouden om ze in goede staat te houden. Als gebruiksvoorwaarde zal het (nieuwe) lid een bruikleenovereenkomst moeten ondertekenen.

Doe mee!

Meer weten of meespelen? Wandel eens binnen op dinsdagavond. Het Opleidingsorkest repeteert van 18.45 tot 19.45 uur en het Groot Orkest van 20.00 tot 22.15 uur

Momenteel zijn we vooral op zoek naar klarinetten, altsaxofoons, een bassaxofoon, hoorns en een bastuba. Maar ook muzikanten met andere instrumenten zijn van harte welkom!

Wil je eerst nog wat meer informatie?

Neem dan contact op met secretaris@crescendo-purmerend.nl of vul hieronder het formulier in.