Het Opleidingsorkest: voor jong en oud
Crescendo heeft al sinds 1994 een eigen Opleidingsorkest. Hierin kun je als beginnende muzikant je eerste orkestervaring opdoen. Je leert op een leuke manier samenspelen met andere muzikanten. Spelenderwijs leer je ook de aanwijzingen van de dirigent begrijpen. We spelen heel gevarieerde muziek: filmmuziek, populaire nummers, maar ook licht klassiek of dixieland.

Heb je dit allemaal onder de knie en wil je meer? Dan kun je doorstromen naar het Groot Orkest van Crescendo.

DSC_1410

Voor wie is het Opleidingsorkest bedoeld?
Het opleidingsorkest is voor alle leeftijden. Iedereen die eenvoudige melodieën kan spelen, kan starten bij het Opleidingsorkest. Meestal is dit na één of twee jaar muziekonderwijs. Jouw muziekdocent en de dirigent van ons orkest kunnen daarin adviseren.

Je hoeft echt niet meteen alles te kunnen meespelen. Door het samenspelen doe je snel veel ervaring op en gaat het vanzelf steeds beter.

Heb je één of twee jaar muziekles gehad? Of heb je lang geleden een instrument bespeeld en wil je deze hobby weer oppakken? Kom dan gewoon eens langs om te luisteren of om een keertje mee te spelen.

Waar en wanneer?
Het Opleidingsorkest repeteert elke dinsdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. Dit vindt plaats in de theaterzaal van gebouw P3 (Purmersteenweg 17-19) in Purmerend. Ingang achterzijde P3, aan de Where.

Optredens
Het Opleidingsorkest treedt ook op, bijvoorbeeld op festivals, bij de kunst- en cultuurmarkt, bij een schoolconcert of een andere muzikale manifestatie.

Ook hebben we eens per jaar een heel gezellig repetitieweekend. Dan wordt er serieus  gerepeteerd, maar we houden genoeg tijd over voor allerlei andere leuke dingen!

Kom meespelen!
Heb je zin gekregen, maar heb je zelf geen instrument? Geen probleem: je kunt een instrument van Crescendo in bruikleen krijgen. Kom langs op een dinsdagavond in P3. Je mag meteen proberen mee te spelen als je dat leuk vindt. Maar je mag natuurlijk ook gewoon een keertje komen luisteren.

Muziekles
Op zoek naar een muziekdocent? Crescendo kan je helpen bij het vinden van een geschikte docent. Leerling-leden beschikken over alle faciliteiten van de vereniging, waaronder het gebruik van een instrument.

e-mail naar secretaris@crescendo-purmerend.nl