Na een geslaagd repetitieweekend van de opleidingsorkesten van Harmonie Crescendo Purmerend, Beemsters Fanfare en Ilpendamse Fanfare is het nu weer tijd om te laten horen wat daar allemaal is ingestudeerd.

Het eerste van de reeks concerten die dit gezamenlijke orkest dit jaar zal geven, is op zaterdag 30 juni om 14:00 uur in Watergang. Het orkest vormt dan de openingsact van het Tuintonen-festival, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de bewoners van dit pittoreske lintdorp hun tuinen ter beschikking stellen als podium voor (akoestische) muzikanten. (Meer informatie over dit festival vindt u op http://www.tuintonenfestival.nl.)

Net als vorig jaar vindt het optreden plaatsvoor het Dorpshuis. U wordt zoals gebruikelijk getrakteerd op muziek van allerlei stijlen en richtingen, van klassieke muziek (Dvoraks Slavische Dans no.3) tot bewerkte volksmuziek (Korean Folk Rhapsody) en de onvervalste Tango (Astor Piazzola’s Libertango), en vooral veel filmmuziek (You’re Welcome, Jungle Book, The Marches of John Williams). Dit alles onder de bezielende leiding van onze gemeenschappelijke maestro Wim Klaver.

Komt allen! En liefst met de bus, want de parkeerruimte in het schilderachtige Watergang is zeer beperkt.

Facebooktwitter
Facebookyoutubeinstagram